Trening

Trening og rehabilitering på Vansjøklinikken

Nybegynnerkurs i Tai Chi og Qi Gong

Kursene går over 10 uker og passer for alle som ønsker.

Qi Gong er en svært gammel kinesisk helsebringende treningsform som er blitt anvendt for å forebygge og behandle sykdommer i mer enn 5000 år. I 1973 ble qigong anerkjent som vitenskap i Kina.

Det finnes en rekke ulike tradisjoner og forskjellige teknikker. Qi betyr livskraft, gong betyr metode.

Qi Gong er en form for rolige helseøvelser. Målet med er å bringe kroppen i en tilstand av helhetlig balanse og selvregulering. Den styrker og stimulerer muskler, ledd, sener, nervebaner og sirkulasjon på en naturlig måte. Treningsformen. I tillegg har Qi Gong dokumenterbar effekt på en rekke sykdommer som astma, allergier, fibromyalgi,, artritt, migrene, nakke- og ryggsmerter, fordøyelsesbesvær.

Qi Gongøvelsene gir effekt gjennom en kombinasjon av pust, tanke og bevegelse. Det er kjent at man bare gjennom å forandre pustingen kan påvirke mye i kroppen, blant annet blodsirkulasjonen. Bevegelser og tanker er tett knyttet sammen i Qi Gong treningen.

Passer for: Alle, om du er stiv eller myk, ung eller gammel eller syk eller frisk.

TAI CHI – “Meditasjon gjennom bevegelse”

Tai chi er blant de mest populære treningsformene i verden, og interessen blir større også her i landet. Tai Chi fokuserer på avspenning, styrking av kjernemuskulatur, pust, meditasjon, holdning og balanse.

Tai chi er en form for trening som kreves bare noen minutters praksis hver dag og er perfekt for alle som ønsker å føle seg sterke og energiske. Tai chi gir en følelse av fysisk og mental velvære og ro.

Regelmessig tai chi-trening gjør kroppen spenstig, sterk og smidig, og sinnet avbalansert, klart og oppmerksomt samt reduserer stress.

Den kinesiske kampsporten er satt sammen av langsomme bevegelser og harmoniske øvelser som stimulerer gode pusteteknikker og avslapning og kan fort bli en lidenskap.

Det trengs ingen forkunnskaper. Ta med løstsittende treningstøy, joggesko og vann.

Her kan du melde deg på kursene og finne oversikt over kurstyper, dager, klokkeslett, sted, datoer og priser.

For mer informasjon gå inn på tai-chi.no

Fysiofitness på Vansjøklinikken

Dette er et treningsopplegg hvor alle får sine individuelle øvelser og du får veildening av fysioterapeut under hele timen. Gruppene vil være små.

Dette kan være enten forebyggende trening eller opptrening etter skade. Pris per gang er kr 80, og det betales for 5 treninger om gangen.

Gruppetrening

Trening veiledet av fysioterapeut, og nivå tilpasses deg og ditt nivå. Våre dyktige terapeuter sørger for at du får en motiverende, trygg og tilpasset trenings hverdag. Terapeutene justerer treningen og øvelsene ut i fra dine plager og behov. Fysioterapeutene følger deg som pasient tett under treningen. Sammen med trygg trening følger også sosialt samvær under trening og utenom.

Fysiofitness – en gruppe som passer for alle uansett nivå. Her trenes styrke, kondisjon, balanse og koordinasjon.

FysioRehab – en gruppe som passe for alle uansett nivå. Her har du fått utdelt et eget treningsprogram av din terapeut. Du trener ditt eget program sammen med resten av gruppen under veiledning av fysioterapeut.

Tai chi trening
Tai chi undervisning

Instruktør

Akupunktør Brynjulf Haugan
Akupunktør og naturmedisiner
Brynjulf Haugan

Instruktør

Fysioterapeut
Pernille Pollen
«Vansjøklinikken samarbeider med treningssenteret Actic på Lilleeng.»