Funksjonell medisin

Funksjonell-medisin er en medisinsk fagretning som har utviklet seg i USA i løpet av de siste 50 år. Det er en helhetlig helsemodell som fokuserer på underliggende ubalanser og påvirkende miljøfaktorer. Hvordan, livsstil, stress, kosthold, miljøgifter, psykiske og mentale aspekter påvirker immunsystemet, fordøyelsen hormonene, forbrenning og energi.

Funksjonellmedisinen fokuserer på å kartlegge de underliggende årsaker og sammenhenget mellom de mange underliggende fysiologiske, psykiske og biokjemiske ubalanser som kan føre til kronisk sykdom.

Funksjonell medisin mot bl.a. ADHD, depresjon

Kroniske sykdommer øker raskt i den vestlige verden og i tillegg dukker det stadig opp flere nye typer.  Noen eksempler på dette er autoimmunlidelser, kroniske tarmproblemer, angst, astma, eksem, migrene, diabetes, hjertesykdom, leddgikt, depresjoner, ADHD, hormonelle ubalanser, energiløshet, søvnproblemer ubalanser og osteoporose.

Ofte er det en kompleks årsakssammenheng som ligger bak til hvorfor slike kroniske sykdommer oppstår, men av og til kan årsaken være enkel. Kjernen i funksjonell medisin er å finne frem til en forståelse av hvorfor sykdom oppstår.

Funksjonellmedisin er basert på vitenskapelige grunnprinsipper og informasjon som er godt kjent innen det medisinske og naturmedisinsk fagmiljøet i dag.

Istedenfor en enkel symptom behandling, legger man vekt på sammensatte behandlings metoder med fokus ikke bare på behandling men også forebygging og opplæring.

Hvordan foregår behandlingen inne funksjonell medisin?

Jeg bruker, symptomer, pasienthistorien, laboratoriet resultater, tunge og pulsdiagnostikk som grunnlag for å lage en behandlings plan med det formålet å bedre de miljømessige faktorer og pasientens fysiologiske funksjonsnivå.

Ernæringsanalyser

Avføringsanalyser

Andre analyser

Vi behandler

Funksjonell medisin benyttes ved: Kronisk utmattelse, fibromyalgi, MS, Stoffskifteproblemer, Eksem, Magesår, Crohns sykdom, Oppblåst mage, Irritabel tarm, Astma, Allergi, Overgangsalder symptomer.