Hodepine

Hodepine

Hodepine

De aller fleste har hatt hodepine, og i de fleste tilfeller kan man lett relatere dette til for eksempel lite søvn, stort alkohol inntak, eller simpelthen drukket for lite vann. Selv om ikke alle hodepine-varianter er like uskyldige som disse, representerer farlig sykdom en svært liten andel. Smertene som de ulike variantene forårsaker kan være milde, men også både uutholdelige og invalidiserende. Hodepine representerer en betydelig andel av kiropraktor-konsultasjonene, og kiropraktorene ved Vansjøklinikken har god erfaring på dette området. Kiropraktisk behandling har gjennom forskning vist seg å være effektiv for flere typer hodepine, især nakkebetinget hodepine (cervikogen hodepine) og migrene. En grundig utredning for å avdekke årsaken er derfor essensielt før behandlingstiltak settes i gang. I mange tilfeller vil også trening av nakke og overkropp være fordelaktig.

En kiropraktor kan hjelpe med hodepine og migrene

Nakkebetinget hodepine er lokalisert til den øvre delen av nakken og bakhodet. Den blir ofte feildiagnosert som migrene, og motsatt. Den gir ofte strålende smerter fra nakken mot pannen eller tinningen, samt til skulder og arm. Den er som regel ensidig, men kan forekomme på begge sider. I likhet med migrene kan andre symptomer oppstå parallelt, for eksempel synsforstyrrelser, kvalme, oppkast, lys og lyd-sensitivitet. Nakkebetinget hodepine skyldes en feilfunksjon i nakken, og kan derfor som regel fremprovoseres av nakkebevegelser eller trykk på strukturer i nakken. Nyere forskning har vist at trening og kiropraktisk behandling av nakken har svært god effekt på denne typen hodepine.

Migrene er en type hodepine som forekommer i anfall, og som varer fra timer til dager. Denne hodepinen kan være svært plagsom og kommer ofte med en rekke andre symptomer (synsforstyrrelser, kvalme, oppkast, lys og lyd-sensitivitet). Hodepinen er ofte begrenset til den ene delen av hodet, og er pulserende i karakter. Det finnes mange faktorer som enten alene eller i kombinasjon med andre kan utløse et migreneanfall (fysisk aktivitet, stress, mat osv). Årsaken til migrene er ukjent, men flere teorier eksisterer. Samspillet mellom blodkar og nerver har fått mye oppmerksomhet i forskningen, og en utvidelse av blodkar kan forklare selve hodepinen.

Kiropraktorbehandling
Kiropraktor Øystein Nordgaard
Diagnostisk ultralyd ved Øystein Nordgaard
Kiropraktor Marit Janson Sundmoen
Telefon-ikon

Bestill time

69 25 70 70

Behandlere

Kiropraktor Marit Janson Sundmoen
kiropraktor
Marit Jansen Sundmoen
Kiropraktor Øystein Nordgaard
kiropraktor
Øystein Nordgaard
«Kiropraktikk befatter seg med diagnostikk, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner i bevegelsesapparatet samt vurderer effekten av dette på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Behandlingen baseres i stor grad på manuelle metoder.»