Akupunktur ved Vansjøklinikken i Moss

Akupunktur ved Vansjøklinikken i Moss

Akupunktur ved Vansjøklinikken i Moss – akupunktørene Brynjulf Haugan og Trine Hesselberg har lang erfaring og har et helhetlig fokus.

Akupunktur egner seg for

Første gang du kommer til behandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille en diagnose. I tillegg brukes tunge- og pulsdiagnostikk, hvor akupunktøren ser på tungen og kjenner på pulsen.

I akupunkturbehandlingen brukes sterile engangsnåler som er svært tynne og myke, slik at det er minimalt med ubehag knyttet til innstikket. De settes i bestemte punkter som finnes spredt i et system over hele kroppen. Antall nåler som benyttes varierer ut fra bl.a. diagnose og plagenes varighet. Nålene står vanligvis inne i 20-40 minutter, men noen ganger er det nok å bare stimulere punktet med nålen og så ta den ut igjen. Dette gjelder f.eks. ved triggerpunkter i muskulatur. Akupunktøren vil også kunne benytte andre behandlingsteknikker, slik som kopping, moxa/varmebehandling og elektroakupunktur.

For å være sikker på at du kommer til en godt kvalifiert akupunktør kan du gå inn på Akupunkturforeningens oversikt over sine medlemmer i ditt nærområde. Våre akupunktører er selvfølgelig medlem av Akupunkturforeningen.

Akupunktur

Vårt mål er at du som pasient skal få den best mulige behandlingen for deg og dine plager.

Idrettsskader

Akupunktur kan være med å hjelpe mot typiske skader som idrettsutøvere pådrar seg. Dette være seg akutte smerter, men også plager som kommer av hard belastning på forskjellige deler av kroppen.

Barn og Akupunktur

Akupunktur kan være med å hjelpe mot forskjellige lidelser hos barn. Vi har lang erfaring i å behandle barn. Dette gjøres på en skånsom måte hvor man behandler på barnets premisser.

Vi behandler og diagnostiserer barnløse for behandling med akupunktur, gjerne i tilegg til tradisjonell behandling hos fertilitetsklinikker.

Kvinneplager

Akupunktur kan også hjelpe mot menstruasjonsplager, plager i overgangsalder, hetetokter, infertilitet, svangerskapsplager, brystbetennelse som følge av amming, bekkenløsning, svangerskapskvalme og urinveisplager, søvnproblemer.

Smerter og Mageplager

Prøv vår behandling mot hodepine, migrene, nakke- og skuldersmerter, tennisalbue, golfalbue, ryggsmerter, smerter i nakke/rygg ved prolapser.

Akupunktur kan være med å hjelpe mot dysfunksjon i musklatur, reumatiske plager, smerter som ”flytter på seg”, artrose–smerter ved slitasje i ledd.

Vi behandler også kolikk, magesår, sure oppstøt samt hard/løs avføring.

Allergi og Hud

Vi behandler bl.a. ulike alergier, bihuleplager, forkjølelse, hoste og astma.

Vi hjelper deg også dersom du har hudplager som utslett/eksem, kløe i hud, acne/kviser, sår som ikke vil gro, psoriasis og Bell’s Palsy.

Andre plager

Vi behandler lett angst og depresjon, søvnløshet, svimmelhet og utmattelse.

Om akupunktur

Akupunktur er en behandlingsform innen Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM), og har blitt praktisert i over 2000 år. Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus, som betyr nål/spiss, og punktur, som betyr punktere/stikke. Kineserne kaller det Zhen Jiu som betyr nåling og varming. I tillegg til akupunktur er det innenfor TKM flere andre behandlingsformer – deriblant kinesisk urtemedisin, kostholdsterapi, kopping, moxa/varmebehandling og ulike massasje- og treningsformer. Du kan lese mer om TKM og akupunkturens historie på Akupunkturforeningens hjemmesider.

TKM bygger på teorien om yin, yang og Qi (vital energi). Ying og yang er to motsatte, polare kvaliteter som er avhengig av og utfyller hverandre. I kinesisk medisin ser en på kropp og sjel som en integrert enhet bestående av en rekke vitale organger og
energibaner (meridianer) som binder organene sammen. (Dette må ikke forveksles med den Vestlig medisinske forståelsen av de indre organer.) I dette kretsløpet skal Qi strømme fritt og harmonisk, og dette er igjen en forutsetning for god helse.

Hensikten med bruk av nåler og andre verktøy akupunktører benytter seg av – som f.eks. kopping og moxa/varmebehandling – er å gjenopprette energibalansen hos pasienten. Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.

Akupunktur ved Vansjøklinikken
Akupunktur ved Vansjøklinikken
Telefon-ikon

Bestill time

69 25 70 70

Behandlere

Akupunktør Brynjulf Haugan
Akupunktør og naturmedisiner
Akupunktør Trine Hesselberg
Akupunktør og Tui Na massør
«Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.»